Už jste měli někdy tu čest vidět na vlastní oči práci řezníka? Je to zasloužená práce, která je velmi důležitá. Takový řezník bourá a zpracovává maso, které by bez jeho práce bylo v jednom kuse. Kdysi nebyli takové možnosti si jednoduše zajít do obchodu a koupit si kus vepřové kotletky na vepřové řízky. Většina domácností si maso zpracovávalo samy, když bydleli v domě a měli domácí zvířectvo. K tomu patřili i králici, slepice, husy a kachny. Takové byli dřív domácnosti a pravidelně se dělali zabijačky. Ten kdo takovou možnost neměl, si maso kupoval u místního řezníka. V dnešní době nemusíte ani dopředu plánovat co se bude vařit, abyste měli dané ingredience doma.
Stačí si jen ráno zajít do jednoho z nákupních center jako je Tesco, Penny, Bila, Kaufland a prosti si nakoupit vše potřebné co na daný oběd potřebujete. Takhle jednoduché to v dnešní době je. Maso máte v obchodních domech již naporcované a vakuově zabalené. Nebo máte možnost koupit maso z pultu, kde vám ho prodavač zváží a vy si vyberete přesně ten kousek masa, který se vám líbí. Takhle jednoduše se můžete dostat k čerstvému masu. Ovšem i tyto produkty se musí nějakým způsobem do prodejen dostat a připravit pro zákazníky. Jsou to řezníci, kteří připravují maso pro obchody. Je to jejich práce stejně jako účetní, kteří dělají daně a další věci.
Je to dobrá práce a většina lidí je za ni vděčná. Jen si to vezměte, že většina mladých dívek si neumí doma ani rozporcovat kuře, které si může v obchodě koupit celé. Jde raději do regálu s kuřecím masem a vybere si již naporcované kuře. Řezníci používají ke své práci velké sekery na sekání tvrdých kostí, ale dnes mají i speciální nástroje a přístroje, které jim jejich práci ulehčují. Například pila, která vám maso rozřeže jako nic. Nebo plastové bedny, ve kterých se maso skladuje nebo přečkává do dalšího porcování. Přepravky na maso jsou potřeba. Jsou velmi užitečné a bez nich by se řezníci jen těžko obešli.